блог

Антикварні предмети для сучасних інтер’єрів

Автор kobzar

Антикварні предмети в сучасних інтер’єрах знову в тренді. Незалежно від того, чи є стиль вашого домашнього інтер’єру сучасним, мінімалістським, сільським чи бохо, існує безліч способів змішати антикварні предмети та вінтажний домашній декор в існуючому дизайні приміщення. В цьому огляді ми розповімо, як поєднувати сучасні та антикварні предмети в декорі вашого будинку, квартири або офісу.

Дотримуйтесь правил пропорції та масштабу

Антикварні предмети в сучасних інтер'єрах kobzar

Особливо, якщо ви змішуєте кричущі візерунки та антикварні предмети, переконайтеся, що планування кімнати, меблі та малюнки на стінах пропорційні та створюють гармонію. Оскільки багато антикварних предметів виготовляються з дерева, лози, кованого заліза або шкіри, ви можете зробити кімнату світлішою, використовуючи м’які кольори, гладкі метали та чіткі лінії.

Поєднайте стилі з кольором

антикварний килим в інтер'єрі kobzar

Хочете змішати антикварні меблі з сучасними? Культивуйте єдність з вашою палітрою кольорів! Один із найкращих способів створити цілісний дизайн інтер’єру, незалежно від епохи дизайну, — це поєднання стилів зі схожими кольорами. Незалежно від того, чи вибираєте кольорове сімейство, яке відповідає вашій старовинній скрині, або намагаєтеся підібрати сучасний диван до антикварного килима ручної роботи, оптимізація кольорів працює!

Збалансуйте кімнату нейтральними тонами

антикварні предмети для інтер'єру кобзар

Якщо ви намагаєтеся змішати у вашому будинку антикварний декор стін, сучасні меблі та аксесуари з іншими стилями, переконайтеся, що у вас є вільний простір. Якщо у вашому інтер’єрі присутні візерунки, сміливі акценти та яскраві кольори, ви можете компенсувати їх нейтральними тонами, щоб кімната не здавалася тісною чи захаращеною.

Згрупуйте старовинні дрібнички на полицях

антикварні дрібнички на полицях

Один простий спосіб поєднати кілька стилів домашнього декору – згрупувати схожі предмети разом. Виділіть підвісну полицю для антикварного декору або підберіть кілька старовинних дрібничок, щоб поставити їх на велику книжкову полицю. Камінна полиця, письмовий стіл та приставний столик – чудові місця для демонстрації старовинних предметів домашнього декору. Як тільки у вас з’явиться міцне для згупованих предметів, ви можете додати інші стилі дизайну для посилення візуального інтересу у приміщенні.

Найпростіший спосіб поєднати кілька стилів домашнього декору – згрупувати схожі предмети

Створіть контраст на стінах та полицях

Настінний декор та полиці створюють візуальний інтерес – це професійний дизайнерський трюк! Додайте вінтажні полиці з антикварними книгами та дрібницями до сучасної плитки. Щоб змішати старе з новим, ви можете повісити сучасні полиці на стіни, покриті вінтажними шпалерами.

Зробіть антикварні предмети центром уваги

антикварні предмети від культурного простору кобзар

Не розумієте, як ваше велике дзеркало і багато прикрашені бра впишуться в мінімалістську вітальню? Нехай ваш вінтажний домашній декор засяє! Це може бути люстра в їдальні, старовинна шафа в спальні, чорно-білі антикварні гравюри або шикарна картина в офісі. Обіграйте свій антикварний декор та унікальні у своєму роді предмети, розмістіть їх у центрі уваги!

Експериментуйте з антикварним настінним мистецтвом

тарас шевченко портрет

Поєднувати антикварні та сучасні прикраси легко з витворами мистецтва! У вас антикварне узголів’я ліжка? Розмістіть твори сучасного мистецтва над ліжком. У вашій вітальні є шезлонг? Спробуйте додати антикварні гравюри та графіку на стіни навколо нього.

Запам’ятайте, демонстрація антикварних чи старовинних творів мистецтва, літографій та старих географічних карт у сучасній кімнаті – гарний спосіб пожвавити дизайн інтер’єру.

Грайте з освітленням за допомогою антикварних світильників та люстр
антикварні бра культурний простір кобзар

Освітлення – один з найкращих способів змішування стилів у дизайні інтер’єру! Покладіть антикварну лампу на сучасний або сільський стіл для візуальної іскри. Повісьте старовинні бра або лампочки Едісона в мінімалістичному, еклектичному або індустріальному просторі, щоб додати затишок і тепло. Помістіть антикварну люстру в сучасну ванну кімнату, дитячу в скандинавському стилі або богемну спальню. Ви побачите, що інтер’єр помітно змінився.

Додайте в інтер’єр антикварні меблі

антикварні предмети меблі культурний простір кобзар

Якщо у вас сучасна кухня, антикварні крісла можуть надати всій кімнаті вінтажного вигляду. Пограйте з контрастом, поставте вінтажні табурети на гранітну, цементну або мармурову стільницю. Антикварні стільці можуть, не перевантажуючи простір, прикрасити кухню, навіть якщо ваші кухонні шафи та техніка ультрасучасні.

Якщо у вас сучасна кухня, антикварні меблі можуть надати всій обстановці розкішного вигляду

Комбінуйте та поєднуйте антикварні меблі з сучасними меблями

Стилі меблів з різних регіонів та різних десятиліть можуть добре поєднуватись один з одним! Зараз багато сучасних тенденцій дизайну повертають ретро та стиль модерну середини 20 століття. Змішувати сучасні та анитикварні меблі стало простіше ніж раніше. З’єднайте два розкішні старовинні стільці з незграбним сучасним диваном або поєднайте широкий шкіряний диван з легкими мінімалістськими стільцями з відкритими ніжками.

Інтермікс столи та стільці. Сучасний стілець з антикварним столом

Чи то вітальня, кухня чи домашній офіс, спробуйте поставити сучасні стільці за антикварний стіл. Збалансуйте масивний стіл із прозорими або алюмінієвими стільцями. Полегшіть громіздкий стіл із червоного дерева, з’єднавши його з незграбним офісним стільцем. Додайте розкоші мінімалістському столу, поєднуючи його з плюшевими вінтажними стільцями. Змішування стилів меблів – чудовий спосіб створити гармонію у будь-якій кімнаті!

Додайте антикварні килими ручної роботи

килим в інтер'єрі

Один із найпростіших способів для поєднання старовинного та сучасного стилю – додати в інтер’єр антикварний килим. Щоб доповнити старовинну скриню в сучасній кімнаті, покладіть на підлогу український домотканий килим. Додайте турецький килим для контрасту з рослинами в стилі бохо і сучасними меблями. Прикраса килимом з іншої епохи дизайну – це простий та ефективний спосіб освіжити ваш сучасний інтер’єр!

Оживіть свою ванну кімнату

антикварні предмети в ванній комнаті

Використовуйте свою ванну кімнату як простір для експериментів, поєднайте в ньому елементи сучасного та вінтажного дизайну! Збалансуйте прохолодні кольори та металеві елементи сучасного дизайну з вінтажними богемними штрихами. Поєднуйте антикварну ванну на ніжках із сучасною раковиною. Повісьте старовинну люстру або старовинне дзеркало в рамі у ванну кімнату в індустріальному стилі – це прикрасить простір і наповнить його стильною новизною.

Додайте в інтер’єр прибережний дизайн

прибрежний дізайн антикварні предмети kobzar

Включення антикварних предметів особливо актуально в інтер’єрі прибережного дизайну, коли ви бажаєте додати більше структури та навіть престижу у спокійному стилі кімнат. Антикварні стільці, картина в рамі, письмовий стіл, шафа або журнальний столик можуть надати трохи тепла та глибини прохолодним та просторим кімнатам.

Змішайте антикваріат та шебі-шик

Змішайте старовинний декор і антикварні меблі з сучасними предметами, які ви навмисне застарили. Домашній декор у стилі шебі-шик – чудовий спосіб поекспериментувати, якщо у вас немає бюджету чи терпіння, щоб повністю заповнити свій будинок антикваріатом. Це злиття старого та «нового, зробленого, щоб виглядати старим» — чудовий спосіб перевірити свої навички рукоділля та взятися за один чи два проекти з благоустрою будинку.

книги гравбри антикварні предмети кобзар

Ви хочете знайти антикваріат та класні вінтажні предмети, які прикрасять інтер’єр вашого будинку? Зв’яжіться з нами. Ми допоможемо вам підібрати найкращі антикварні предмети із колекції культурного простору kobzar.in.ua. Додайте до свого інтер’єру яскравий антикварний предмет, книгу, килим, картину, гравюру або географічну карту в шикарній рамі.

Можливо у вас з’явилася потреба, на час ремонту, звільнити місце в квартирі від ваших антикварних предметів, меблів та декору? Культурний простір Kobzar.in.ua допоможе вам знайти і орендувати складські приміщення, що охороняються, та розташовані в місті Київ. Зв’яжіться з нами для отримання детальної інформації.

Зв’яжіться з нами кобзар kobzar

Культурний простір Kobzar – це бібліотека антикварних книг, галерея живопису, сучасного мистецтва та графіки, виставка предметів старовини і онлайн аукціон.

Про автора

kobzar

Культурний простір Kobzar - це бібліотека антикварних книг, галерея живопису, сучасного мистецтва та графіки, виставка предметів старовини і онлайн аукціон.

Ми допомогаємо реставрувати антикварні книжки, консультуємо по вопросах купівлі-продажу живопису, книг, меблів для бібліотек, та предметів старовини.

Будь ласка, прокоментуйте